Duurzaam

  1. Home
  2. Over Ons
  3. Duurzaam

Duurzaamheid

Net zoals we snelheid, beschikbaarheid en veiligheid vanzelfsprekend vinden, hechten we veel waarde aan de duurzaamheid van onze complete bedrijfsvoering.
Wij realiseren ons dat onze dienstverlening een enorme impact op het milieu heeft, alleen al vanwege de benodigde elektriciteit die wij continue nodig hebben voor onze infrastructuur. Daarom zoeken wij continue naar oplossingen die onze impact op het milieu kunnen verlagen.

Hieronder kunt u lezen hoe wij ons steentje bijdragen aan een beter milieu.

Energieverbruik

Omdat onze dienstverlening zonder elektriciteit niet beschikbaar is ligt onze focus op het energieverbruik beperken. Bij de aanschaf van apparatuur maken we daarom bewuste keuzes welke onder andere gebaseerd zijn op energieverbruik. Ook maken we uitsluitend gebruik van datacentra welke groen stroom gebruiken.

Daarnaast zijn we sinds mei 2019 geheel zelfvoorzienend voor de opwekking van elektriciteit en warmte in ons kantoorpand.  Doordat we het maximaal dakoppervlak hebben ingezet produceren we meer dan we nodig hebben.

Afvalverwerking

Ons afval wordt gescheiden bij de bron en gescheiden opgehaald.

Digitaal factureren

Om onze CO2 footprint te verlagen en papier te besparen factureren we digitaal. Dit kan zowel als PDF maar ook als XML-formaat zijn zodat u onze nota’s direct kunt inlezen in uw boekhoudsysteem. Naast het feit dat dit gemak is voor ons en u; besparen we hiermee ook bergen papier en hoeven onze nota’s niet per post bezorgd te worden.

Afvoer apparatuur

Wanneer we apparatuur vervangen omdat bijvoorbeeld de capaciteit niet meer voldoet wordt gekeken of die apparatuur nog elders in ons netwerk ingezet kan worden.

Als dat niet het geval is kan apparatuur nog in ons magazijn geplaatst worden indien we nog identieke apparaten in gebruik hebben; deze kan dan dienen voor spareparts.

Pas als ook dat niet het geval is wordt apparatuur afgevoerd naar brokers die deze apparatuur controleren en weer verkopen. Datadragers worden uiteraard vernietigd!

Op deze manier dragen wij bij aan een circulaire economie.

Menu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap